Ondernemers het middelpunt tijdens The Hague Impact Week [NLD]

DEN HAAG – Innovatieve ideeën en groeiende ondernemers uit heel Europa de kans bieden to connect and collaborate stond deze week centraal tijdens The Hague Impact Week. Verschillende initiatieven brachten ondernemers, investeerders en startups bijeen om het MKB in Nederland aan te jagen.

Investeren en financiering
Vanuit een uniek glazen paviljoen in de Hofvijver lanceerden minister van Economische Zaken Henk Kamp, Eurocommissaris Carlos Moedas en vice-president van de EIB Pim van Ballekom twee nieuwe fondsen voor het versterken van het MKB in Nederland tijdens het Innovative Enterprise Conference. Ook werd het Europese expertise centrum voor Alternatieve Financiering, de CrowdfundingHub, geopend. Hierbij werden twee rapporten gepresenteerd over de Current state of crowdfunding in Europe en Crowdfunding Crossing Borders.

Connect and collaborate
Een rondreizend Ideas from Europe werd aangekondigd tijdens TEDxBinnenhof. Staatssecretaris Martijn van Dam en Eurocommissaris Elzbieta Bieńkowska spraken lovend over de 12 innovatieve sprekers tijdens het evenement: “Innovatieve ondernemers moeten het podium krijgen die ze verdienen”. Ideas from Europe wordt daarom in Europees verband voortgezet. Samenwerkingsverbanden tussen de sprekers van TEDxBinnenhof en aanwezigen in de zaal zijn inmiddels in gang gezet. Zo hebben zorgverzekeraars en andere bedrijven reeds interesse getoond in Mimetas, het idee van kandidaat Jos Joore. Connect and collaborate was de insteek van het evenement. Wim Leereveld, oprichter van Acces to Medicine Foundation, benadrukte: “Graag help ik anderen om hun ambities te verwezenlijken als het een positieve ontwikkeling versterkt. Deze opzet en aanpak maakt het goed mogelijk dat ook te kunnen doen.”

Ondernemers het podium
Ondernemers verbinden en in contact brengen met dé mensen en kennis die ze nodig hebben om hun bedrijf succesvol te laten doorgroeien, gebeurde tijdens nlgroeit en WSF Customer Plaza. Concrete afspraken tussen startups, partners en klanten, zorgden voor meervoudige waarde voor alle betrokken. Bij het drukbezochte Internationaal Ondernemers Diner, georganiseerd door ONL voor Ondernemers, kreeg men een inkijk op Tomorrow’s Economy dankzij Jan Peter Balkenende. Ondernemers hebben tijdens het diner zaken gedaan, contacten gelegd en een inspirerende avond gehad.

Recent Posts

Leave a Comment